peNgikUt sEtiA

klik sokmo!!

Monday, January 31, 2011

"[Contest] Jejaka Terhangat Nak Bagi Henpon Free..!!!"



wahh!! wahh!! waduhhh!! waduhhh!! hadiah contest kali ni memang lumayan..memang meletup..memang mantop...kalo menang ni sure satu hari tersengih aku...tak lena tidur malam aku..hehe...so saper-saper yang sangat-sangat berminat ni boleh la usha-usha dengan mengklik di banner stylo-mylo kat atas tuh...

so aku ni memang la sangat-sangat mengharap kan si Jejaka Terhangat sudi la memilih aku sebagai pemenang untuk contest henpon free ni sebab henpon aku ni bukan sejak dua menjak tapi dah berkurun dah asyik hang..hang...huh!!tensen bro!! kadang-kadang tuh kan...tengah aku syok-syok main mesej..tetiba hang...beronok-ronok calling-calling..mampus..jammed..macam-macam la..aku pulak pas sehari-hari nak beli henpon baru tapi tak terbeli-beli lagi...

so sukacitanya aku kalo Jejaka Terhangat ni berbaik hati..berbesar hati nak kasi kat aku..ye la saper nak kasi kiter pree kan...hanya orang-orang yang baik hati..yang sekutu dan sekufu ngan Jejaka Terhangat jer mampu membantu golongan orang yang macam aku ni...semoga belas ihsan Jejaka Terhangat ni mendapat keredhaan dr Allah..biler kiter tolong orang susah..insyaallah rezeki yang mendatang akan melimpah-limpah..insyaallah bro!! tak rugi kalo ko "selalu" buat macam ni...

tag kawan-kawan yang senasib 2nasib ngan aku:

::cdah::
::kak awin::
::kak fiza::
::myra::
::arejaa::
::rasyidah::









says: langsung tak terniat dari hati nurani nak bodek Jejaka Terhangat..kalo ada rezeki tak ke mana..kan?? kan??

aku dah naik minyak

aku naik minyak bila minyak naik...adussss!!!apa nak jadi lening... asyik naik...naik...dan naik...tapi gaji masih tak naik-naik...tak tau la apa nak jadi...tak tahu la apa nak kata...cuma aku nak juga kata....

suatu ketika dahulu
sebelum minyak ron97 naik...aku senantiasa mengisi minyak kereta aku dengan ron97..sayang kereta punya pasal la kan...orang-orang yang terer pasal kereta cakap minyak ron97 mampu cuci enjin kereta...so aku yang buta pasal enjin-enjin kereta ni follow je la dari apa yang orang-orang terer cakapkan tu..tapi masa tu aku masih mampu lagi sebab minyak tak naik lagi..masa tuh ron97 hanya rm2.05 je seliter

waktu sekarang
aku dah tak gunakan lagi ron97..walaupun ikutkan hati nak isi..tapi ikutkan duit tak berapa nak mampu..agaknya kalo isi perut kereta aku dengan ron97 perut aku ni agaknya tak isi dengan nasi la gamaknya...macam mana nak isi...kalo dulu myvi aku full tank rm60++...tapi sekarang mahu kat rm80++...sekarang apa yang aku mampu hanya ron95 je la...huhuhu...

waktu dahulu
bebas untuk berjalan ke mana-mana..kalo hari minggu confirm akan ada jer agenda melencong di sekitar kuala terengganu (nasib baik terengganu tak ada tol..kalo tak mahu meroyan lagi aku)..langsung tak risau pikirkan minyak dalam kereta tuh...

waktu sekarang
mak suruh g kedai pun naik malas...apatah lagi nak jalan-jalan, pusing-pusing, melencong-melencong kat tempat lain..pikir beribu-ribu kali sekarang ni..tapi bukan bermakna aku kedekut bro!! tapi dalam langkah ke arah berjimat cermat...zaman taraf kehidupan tinggi ni kena la pandai-pandai berjimat cermat... kalau tak macam mana nak kawin kan..huhuhu

bila minyak dah naik..esok lusa Barang Naik la pulak..masing-masing rakyat jelata confirm akan menuding jari akan marahkan pemerintah..tapi rakyat Malaysia yang baik budi pekerti ni hanya marah-marah sayang jer...tak lama pun marah mereka tuh..bila dah dihulurkan macam-macam..terus terkatup mulut masing-masing..so next pilihanraya di melaka ni kiter tengok..kite lihat..kiter kelih...macam mana marah-marah rakyat malaysia ni...ok wait n see semua yer..

from: rakyat marhaen yang cintakan demokrasi dijalankan...jangan saman saya..saya orang tak berharta....rupa pun tak dak..









says: bila duduk dibawah pemerintahan BN...Barang sokmo Naik...huhuhu..nasib badan...


Sunday, January 30, 2011

blogger boy masih relevan


tajuk : blogger boy season 1
waktu siaran : 10pm(ahad)
pelakon : qi, julie woon, nas-t
pengarah : Bernard Chauly
terbitan : red communication

story pasal blogger iaitu BUDI yang aktif berblogging..Selain dari bergelar blogger, BUDI juga merupakan guru tuisyen matematik...BUDI mempunyai housemate yang agak giler-giler iaitu KID dan mempunyai kawan wanita yang rapat iaitu NINA iaitu seorang potograper..uniknya blog blogger boy bila dibuat secara berkomik...mana ada dalam sejarah blog malaysia camni kan..so sangat-sangat menarik. walaupun citer blogger boy kali ni merupakan ulangan..tapi aku masih tidak jemu-jemu menontonnya..so good job pada mereka semua..

tapi jangan dilupa season 2 setiap ari khamis jam 9.30pm di 8tv...

so jom layan lagu tema blogger boy ni...enjoiceeee!!

video










says: tak mampu nak menandingi blogger boy..

Saturday, January 29, 2011

tidurku yang tak tenteram..


adusss!!! hari ni asyik menguap jer kat tempat kerja ni..huargghhhh!!!....mata dah tak boleh nak buka dah ni..perut pulak kenyang baru lepas makan...ni kes sebab semalam tak lena tido la ni....terganggu dengan bunyi nyamuk yang berlegar-legar kat telinga ni...eee..geram......dah la tu kena gigitan cinta kat kaki pulak tu.....sebab aku kalau tidur tak suka pakai selimut..tu la tak pasal-pasal berbekas di kaki aku yang ala-ala nasha aziz ni...hakhak...

so mood aku pada pagi ni.....


psstttt!!!psssttttt!!
tengok kiri kanan....bos tak ada..line clear...

>>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>

so apa lagi tido la...zzzzz.....












says: berehat sebentar dengan coki-coki

jozan de best!!


sejak 5 minggu lepas..aku always follow raja lawak..bukan nak tengok peserta-peserta...tapi nak tengok keletah pengacara raja lawak tu..johan dan zizan...ada jer idea-idea lucu diorang..memang kelakar la..beronok-ronok aku terhibur gelak-gelak kat rumah...

tapi peserta musim ni kira not bad la...antara top3 peserta yang aku suka iaitu:
nazmi...antara ayat-ayat yang popularnya iaitu aku luperr...dasyat...

r2..antara ayat-ayat trademark r2 masa minggu lepas masa menjadi MJ iaitu i luv u...i luv u...

balas dengan slanga yang tersendiri..memang unik..ada nampak iphone 4 atas meja ni tak...sori kunci bmw i vibrate..hehe..

harap-harap salah seorang ni akan jadi juara Raja Lawak Musim 5 ni...










says: tengok Raja Lawak untuk hiburkan hati...

Friday, January 28, 2011

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

kerana adiahnye yang lumayan aku tanpa teragak-teragak nak join..so saper yang berminat..nak tau lebih lanjut..senang jer...just click the banner k!!

gambar yang dipertaruhkan

*********
********
*******
******
****
***

**
*


dan ini la gambar hitam putih aku bersama ngan kawan-kawan semasa kitorang bercuti di cameron highland tahun lepas..
insyaallah kalo ada rezeki aku menang rm100o..ops..silap lak..dengan rm100 tu aku nak beli baju..mm..tak kot..beli tudung..tak jugak..apa r..haa..idea!!isi minyak penuh-penuh..then bawak orang-orang yang tersayang jalan-jalan..mmmm...

tag
piasara
pangkahbulat
liyana
isteamaywa2
dinadarwina









says: sharing is caring...right??

Thursday, January 27, 2011

Pantai Contest By Mr.K

jalan-jalan pagi ni terjumpa la satu contest yang aku cukup suka...gambar dengan pantai..memang aku sangat-sangat like la...maklum la anak jati terengganu...mana boleh dipisahkan dengan bau hanyir air lautkan...kan..so saper-saper yang berminat boleh la klik di banner yang disediakan oleh tuan empunya blog tu...so dalam banyak-banyak gambar kat pantai aku pilih yang ni..gambar ni kat pantai pandak, cendering..salah satu pantai yang femes di terengganu..kat pantai ni selalu ada org shooting..dan filem epik merong mahawangsa salah satunya..apa yang uniknya kat pantai ni ada batu-batu besar yang sangat cantik dan tiga biji pokok kelapa yang tinggi..selain dari tu..di belakang pantai ni ada bukit dan hutan yang masih lagi tidak tercemar..so hutan, bukit, pokok kelapa, batu-batu merupakan elemen-elemen yang penting yang perlu ada di pantai..dan pantai pandak memenuhi kriteria ini..









says: tiba-tiba teringatkan lagu senandung anak laut

'CONTEST KAMI KEMBARKAH'

sila klik banner kalo nak tau ngan lebih lanjut...

so gambar yang nak dipertaruhkan untuk contest ni
***
**
*tengok kamcen tak kami...color baju,seluar,tudung serupa kan...so aku nak nak declarekan disini..dengan secara rasminya kami kembarkah??bukan kami BFF dari dulu sampai la sekarang..sedikit details profil my BFF

profil diri my BFF
nama:siti aeishah hashim
umur:24 tahun
tarikh lahir:22 januari 1986
tempat tinggal:kg paloh, kuala terengganu
pekerjaan:QS
hobi:nyanyi dan dengar radio
status:bakal bergelar tunangan orang tak lama lagi
artis yang diminati:KRU
novelis yang digemari:ramli awang murshid
start perkenalan kenal :14 tahun(kenal dr zaman sekolah rendah dan tinggal 1 kampung)
harapan:semoga persahabatan ini kekal hingga akhir hayat

tag
nojie
fiq







says: ku mencari-cari teman yang sejati buat menemani perjuangan suci..


"Be urSelf Contest"

nak tau lebih lanjut pasal contest ni..senang je...klik je la kat banner yang tuan rmh tu buat..

dan jom lihat gambar yang nak aku pertaruhkan...jeng....jeng...jenggg..

gambar pertama...aku dikelilingi oleh bunga-bungaan..jangan tanya aku bunga apa..sebab aku tak tau...yang aku tau bunga tu warna kuning...hehe...

gambar aku yang kedua lak gambar waktu g strawberry farm kat cameron highland...gambar tgh makan strawwberry...mmg i jd myself la dengan nganga mulut..langsung tak control ayu..hehe..

so kawan-kawan yang aku nak tag...

1)shidah
2)
mieyra
3)amyliana









says: biler berposing sorang-sorang..ok la tuhhh!!!

Wednesday, January 26, 2011

CONTEST AKU, DIA & KAMU by unguisme

oleh kerana mood aku baik ari ni...so aku sangat-sangat rajin nak join contest yang dianjurkan oleh member-member blogging aku...ok contest ni bg mereka yang berminat boleh la usha-usha kat SINI


dan ini la gambar yang aku nak pertaruhkan untuk contest ni..gambar bertiga ni diambil ketika menjelangnye hari raya aidilfitri baru-baru ni...sebab tula semua manis berbaju kurung..dan yang pinky tu la aku...orang lain sibuk beraya ke rumah kawan-kawan..ni kitorang sibuk amik angin di bandaraya warisan persisiran air..ala kuala terengganu la..tanah tumpah darahku..cewah..hehe

gambar ni kitorang main tarik-tarik ni sebenarnya nak tgk saper yang kuat dan gagah perkasa diantara kami ni..so korang tengok korang nilai la sendiri...senang kata lu pikir la sendiri..

ikhlas tag dari aku:









says: zaman sekarang orang dah tak kisah dah kalo gambar bertiga..zaman dah berubah..

photo candid contest


sajer2 suka nak join contest ni...nak cuba nasib katakan..haha..contest ni aku dapat dari organizer adik manis amaninayusoff ...nak tau pe contest si adik manis ni sila baca kat blog disini.


gambar ni sebenarnya salah satu gambar feveret aku...gambar ni tak salah aku tahun 2008 kot..masa study kat UDM...dan gambar ni diambil ditempat yang bersejarah di Terengganu...mana lagi kalo bukan muzium negeri Terengganu.

dan member-member yang aku nak tag terdiri dari


so both of u arap2 sudi la yer join contest ni etek...








says: candid photo ni similar la ngan gambar ala-ala koya g2...xtau koya..sila belek kamus berhampiran anda..

selepas 3.30 petang..

yahuuuu!!!ari ni kamis...balik awal kul 3.30..esok cuti(org ganu cuti jumaat)...yeee....bestnyer...

petang ni pas balik kerja nak g jalan2 ngan tiniey..
destinasi pertama ke dewandas..kedai kain yang tersohor di ganu..
destnasi kedua ke ambank untuk bayar duit kereta


dan yang ketiga ke watson...nak cari toner n cleanser simplysiti...

*sumber gambar dari internet









says: bila dapat gaji kaki ni laju jer g melencong...

koleksi minyak wangi...

aku mmg cukup suka ngan perfume..blh dikatakan aku sangat-sangat obses ngan perfume..kalo pergi dekat mall confirm memang aku akan melencong usha-usha perfume kat sana...sambil-sambil tu aku try gak mintak bau...dan kat sini aku nak show kat u all perfume yang aku ada..


ok kiter start dari kiri:
1) M&G(bau spicy)..sesuai kalo pakai untuk waktu malam
2)yang botol warna biru tu britney spears midnight fantasy(best gilak bau..bubblegums)
3)yang ketiga pulak spirit of antonio banderas
4)dan yang last sekali tu femme of hugo boss









says : bila pakai perfume rasa saham macam naik jer...phewittt!!

time takde kerja

sempena tahun 2011 dengan semangat yang baru(walaupun bulan januari nak abis) ..seperti yang aku bgtau sebelum ni aku nak aktifkan blog aku..so tadi aku tak ada apa-apa kerja aku pun try la buat header yang baru untuk blog aku...dan ini la hasilnya

opps!!silap pulak..ni header lama la..ni header giler glemer..promot muka sendiri pulak 2..hihihi

dan ini la header yang baru..amacam??mengancam tak??

dan aku rasa puas ati la dengan hasil kerja aku yang tak seberapa...yang dah lama tak mengasah potosop...nasib baikla tak berkarat lagi..hihii

dan mulai ari ni gak aku start dengan signature aku..dan ni la signature aku mulai ari ini dan seterusnya...

Tuesday, January 25, 2011

Drama Hani Best!!

Tiap-tiap hari selasa pukul 9malam saya akan duk tercongok depan tv..nonton citer apa???citer HANI la...citer ni dr 1st episod sampai sekarang aku xpenah miss..dan setakat ni drama yang aku layan tak lain tak bukan drama HANI..drama ni aku nonton bukan sebab pelakon2 yang cantik..tp maybe sebab jalan citernye kot..


sejak dua malam yang lalu aku duk layan DIA BUKAN MARYAM..ingt nak follow la this drama..tapi disebabkan jadual tayangannye bertembung ngan HANI..tinggalkan DIA BUKAN MARYAM dan terus nonton HANI..sempat la tengok setengah jam yang pertama..tapi drama DIA BUKAN MARYAM ni pun best gak..ingt nak tgk lam TONTON..alamak!! tak upload la lagi

dan untuk tahun 2011 drama tv3 yang best buat masa ni aku pilih HANI dan untuk tv9 lak of coz la DIA BUKAN MARYAM.. so semoga industri drama kiter akan jadi lebih maju di masa akan datang..cayok!!cayok!!

Saturday, January 22, 2011

citer pasal budiey


kelmarin aku beli mastika keluaran februari..n then ada la kisah si budiey..ala budiey sensasi selebriti..sape2 yang arif ngzn gosip2 artis tempatan memang tak kan ketinggalan untuk follow blog ni...

uishhhh!!!apa yang kontroversi pasal budiey ni...siap ada stoty lam mastika ni..so tuk yang belum baca lagi mastika 2 aku citer kat sini...budiey ni stat ngan blog tahun 2008...lebih kurang macam aku gak la..

aku pun stat wujudkan blog ni pada tahun 2008 gak..cuma tahun 2009 aku aktifkan blog ni...n then tahun 2010 aku dah slow..sebab duk asyik masyuk main ngan fb..masa 2 tgh cintan ngan farmville..so mmg dah ketinggalan jauh la blog aku ni...member2 aku yang satu line ngan aku wujudkan blog ni dah establish dah yang diorangnyer...aku gak yang tertinggal lrt..hukhuk..

ok pasal budiey 2...dia cakap dalam 4k income dia dapat bulan2 hanya berblogging..uish...mmg masyuk...aku yang baca ni terus bersemangat!! 2 pasal la aku update blog aku ni...hehe..

so aku jadikan blogger budiey sebagai sumber inspirasi...so kawan2 yang belum mengenali budiey blh la layari di www.budiey.com

Thursday, January 20, 2011

VIRUS...

virus yang aku nak citer ni bkn virus komputer...tapi virus lam badan aku yang berjangkit ngan ank2 buah aku...xpasal2 aku kena amik mc 2hari..uhuk..uhuk...

ntah virus pe la budak2 2 bawak...abis berak n muntah2 aku...pegi klinik ada ke doc tanya bkn pregnant kan...aku pun lantas menjawab..aku masih dara (macam tajuk filem lak!!)...

tanda2 awal aku kena tu aku selsema...masa tu aku de kat kl..drive balik cni masa 2 ok la lagi..sampai rumah kul 1.30tghari n then tido....mlm 2 la bermulanya episod muntah n berak aku..dekat 4kali la aku ulang alik tandas.. zero perut aku...ngak punya apa2 isi..

n then selasa 2 aku amik mc...biler duk rmh rasa cam ok sikit...lega..n rabu 2 pun aku g keje memandangkan aku pikir aku dah sihat..bila sampai sekolah...format ebuk bdk2 2-3biji yang de kat atas meja 2..terus naik penim kepala aku...penim berpusing2 aku rasa..xpasal2 ari 2 aku balik awal...tapi bukan ponteng..aku mintak ngan bos aku la...

dan hari ni..aku pegi balik klinik sambung mc..ingtkan blh la sambung balik mc 2..tapi hampa..kena gak jupe doc..biler dah jupe dibaginye ubat2 lain....dan sekarang minum garam yang doc bg 2 baru la rasa sedap sikit badan aku rasa..dapat lah aku berblogging kembali....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...