peNgikUt sEtiA

klik sokmo!!

Thursday, October 22, 2009

manual vs auto...

bile sebut pasal manual auto ni pe yg korang pikirkan??mesti pasal kete kan...but not car ok...aku nak citer pasal mesin basuh manual pada hari ni...

sebenornye aku baru pindah rumah...n kat rumah sewa baru aku 2 de la mesin basuh...mesin basuh yg manual...aku ikhlas la mmg xpanda langsung menggunanya...puas la aku tny kak milah(housemate aku) tuk mengajarnyer....byk kali gak la aku tny dia...sampai dia pun cam fedup ngan aku kelembapan aku yg ssh nak paham ni...huhuhu...

n de las aku kol la someone tuk tny cara2 menggunakan mesin basuh manual ni...so lam tpon 2 la ye ajo aku....mula2 bilas n then kuarkan air..pah2 bilas balik pah2 wak kuo air...pah buh softlan kuo air n then kering...g2 la lebih kurang ye terangkan ke aku.....

ada la kat 2jam gok aku nak memfinishkan baju2 aku 2...maklum la 5hari xbasuh...mmg penuh giler la baju lam mesin basuh 2...sapa xleh nok musing pa coz byk ngta...aku pun 1 seme aku sumbat..huhuhu...siyesly mmg aku xsuka membasuh bj...n kat rmh aku yg basuh bj adalah tugas bapaku n menyidainye juga adala tugas bapaku....so mmg pasal2 basuh ni aku fail la..tapi kat umah kg 2 auto...so senang la...juz tekan n then sidai...xyoh nok pulas acap2...tapi biler berjauhan ngan famili ni of coz la kena berdikari kan...seme kena wak sendirik kan...huhuhuhu

tapi xkire la auto or manual...asal ada...xyoh doh nok membasuh ngan tangan lagi cam dulu2....

3 comments:

myranaqi said...

wah2...
anak manja ar ni..
sian kat bapak srh bsh bj ye..hihii
manual kan rumit skit..
manual memkn ms yg lama kn..
baik bsh tgn je bsh tggn lgi lju dr manual ni..
huhu
tp pe2 pun auto ar yg plg best kn..
xpyh ssh2 tkr air...

shidah said...

pia pia..
xkn la nt mu nk bwk ayh mu skali g mane2..

~amy liana8886~ said...

haha..ayoh ke basuh baju..bgus ngat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...