peNgikUt sEtiA

klik sokmo!!

Wednesday, June 22, 2011

pernah ke mereka fikirkan....

mawi

siti nur haliza

siapa yang tidak mengenali 2 gambar di atas ini..mereka merupakan bintang paling popular di Malaysia..tapi pernah ke mereka fikirkan mereka mampu sampai ke tahap ni..dari seorang gadis dan pemuda kampung, kini mereka mampu memiliki segala-galanya..aku sangat tabik dengan pencapaian mereka..

jika dulunya mereka mengimpikan tinggal di rumah yang besar, mempunyai kereta yang besar..kini segala-galanya sudah menjadi milik mereka..mungkin dulunya hanya sekadar angan-angan mat jenin seorang kanak-kanak kampung di kuala lipis dan juga felda taib andak..tapi sekarang mereka dah membuktikannya dengan hasil titik peluh mereka sendiri ..syabas kepada kak siti..opsss dato siti n abg mawi(walaupun kini dah suam-suam kuku)..at least mawi pernah merasa menjadi jutawan...

aku teringat kisah pahit maung dato yusuf haslam sebelum menjadi six million dollar man..dahulunya ketika beliau memalui kawasan taman melawati selepas selesai shooting area situ beliau bercita-cita untuk membeli tanah di kawan atas bukit tuh..dan sekarang lihatlah.. betapa besarnya rumah beliau..

istana yang didiami dato yusuf sekeluarga
**kredit to berita semasa.com

rumah siti nurhaliza di bukit antarangsa

rumah mawi di bangi
** kredit to rindok.com

actually, aku sebenarnya pernah nak try-try cari rumah yusuf haslam n siti masa pergi kl hari tuh..ye la teringin gak nak tengok dengan mata kepala sendiri kan..tapi nampaknya aku tersesat lak masa tuh..tersilap masuk jalan..then malas nak u turn balik..adushhh...tak kesampaian gak hasrat aku..huhuuuu..

mungkin dahulunya ketika mereka melalui dihadapan rumah-rumah besar mereka berangan-berangan ingin mendiami rumah seperti itu..dan kini angan-angan menjadi kenyataan kerana mereka sendiri berada di dalam rumah besar itu..malah lagi besar dari rumah yang mereka angan-angankan tuh..so apa lagi...jom ramai-ramai kita berangan..mana tau salah sorang dari kita akan tercapai angan-angan nak duk rumah besar..hehehe...










says: berangan tak salah..kerana dengan angan-angan kita berusaha untuk dapatkan sesuatu..

8 comments:

Awien Heritage said...

piya...kak awin salah seorang yang suka berangan ingin memiliki umh seperti mereka...hehehhe...arap2 jd kenyataan walaupunnnnnn.......huhuhu

pieyaris said...

insyaallah kak win..kiter xtau masa akan datang macam mana..jgn sape2 terkejut tgk rumah kak win nanti doh la..hehe

anis aneesa said...

yerp..btowl2,x slah brangan asalkan kite brusaha..jgn angan2 mat jenin jerp..huuu..

Axieana Yumi Life said...

salam. bkn awk ajer yg nk umah spt 2...azie pun nk jgk...tp x tau la dpt ker x...
(^_^)

sI nYemPerEnG said...

ye x ye gak kan..xpnah terfikir lak..jom same2 berangan jom..hehehehe=P

sI nYemPerEnG said...

best gilerrr umah siti..hadoiii nk jugakkkkkk....

Miss Farah said...

x salah berangan. .cz angan2 2 mampu jadi motivasi tk diri kite..:)

nurfatiha blacky said...

berangan2 lame2 jadi kenyataan.insyaallah. mane tahu ade rezeki kita kan ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...