peNgikUt sEtiA

klik sokmo!!

Sunday, August 14, 2011

kejadian yang menakutkan berlaku didepan mata

OMG!!! tadi dalam pukul 12tgh hari..on the way nak pergi ke bank...aku lalu kat jalan cherung lanjut..area kuala trg...kalau yang berada sekitar di kuala trg of coz sangat-sangat mengenali laluan ini...oleh kerana laluan ni agak berbukit so masing-masing kena la bawak slow..tak leh nak drift n nak rempit area ni ok..

so nak dijadikan cerita....masa aku tengah drive dengan penuh berhati-hati..tiba-tiba aku nampak ada 2 buah motor iaitu honda wave n honda cup yang berada didepan kereta aku berada dalam keadaan yang sungguh mencurigakan..apa taknya drebar motor honda wave tuh seperti mahu mengambil beg yang terdapat dalam raga motor honda cup tersebut..gilerrrrr!!!!ni dah kira macam kes ragut ni...tapi yang menghairankan pemandu honda cup tuh nampak dari belakang seolah-olah macam pakcik..apa la yang ada pakcik tuh kan....yang honda wave tuh macam mat bangla...masa diorang tengah main tarik-tarik tuh..aku pun apa lagi..pon..pon..pon...

pastu terus pakcik tuh pecut..dan mat bangla terus follow..dan aku???tengok dari jauh jer..tak sempat nak follow sebab ada trafik light kat depan...merah pulak tuh..dah beratur panjang dah masa tuh..so xtau la apa cerita pastu..

kiranya ini lah pengalaman pertama aku dengan kes yang macam ni...baru ingat nak jadi investigator..tapi awal-awal lagi dah kena tinggal..haha...bila investigator yang tak expert macam ni la jadinya...








says: bulan ramadhan pun ada gak kes macam ni erk....

5 comments:

belogkiter said...

bahaya. hati hati lah

~AmyLiana86~ said...

bahaya r piya ork..takut amy bawak muto...

cheqna said...

cherung ke cherang lanjut??
cheqna bab2 jalan failed sket
memang bahaya kalu bawok motor ni nok2 kalu lalu jalang hok sunyi2..

Pia said...

"kaki ragut ni kalau diorang tgk ada beg ker dlm raga motor ada diorang kesah yg bawa motor tu makcik ke pakcik,ada duit ker takde....ntah2 itu beg tembakau jer..hati2 penunggang2 motor,jgn letak apa2 pun dlm raga moto sbb peragut ni dia tau ragut jer,diorang tak pikir lain dah sbb diorang takde otak!!"

Pia said...

"kaki ragut ni kalau diorang tgk ada beg ker dlm raga motor ada diorang kesah yg bawa motor tu makcik ke pakcik,ada duit ker takde....ntah2 itu beg tembakau jer..hati2 penunggang2 motor,jgn letak apa2 pun dlm raga moto sbb peragut ni dia tau ragut jer,diorang tak pikir lain dah sbb diorang takde otak!!"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...