peNgikUt sEtiA

klik sokmo!!

Monday, August 1, 2011

muda mudi zaman sekarang..apa nak jadi....

hari minggu baru ni..aku pergi la giant(terengganu mana ada tempat nak pergi...kalo x giant, mydin...huhu...) pi cari barang2 serba sedikit semperna nak sambut ramadhan ni...so sampai jer sana nak cari paking dah 2-3x pusing..dapat paking pun kat hujung2..

tapi bukan la pasal parking aku nak cerita kat sini..yang aku sakit mata..sakit hati bila berjumpa dengan budak-budak yang baru nak pandai "enjoy"...budak-budak yang baru form 1, form 2...dengan rambut yang konon-konon stylo..dengan berjalan ramai-ramai satu puak...dengan buat bising konon-konon nak bikin kecoh...lepak dekat tempat orang nak lalu lalang..dan yang paling aku hangin sekali bila tengok budak-budak tuh duk bagi-bagi rokok sesama mereka...uish...giler!!!badan pun tak berketul ada hati nak hisap rokok depan public...menyampah aku tengok!!!

dan aku pun terpikir-pikir jugak la..kalau la dekat terengganu pun dah macam ni...apatah lagi dekat bandar besar...kat KL tuh...dan aku teringat satu peristiwa yang berlaku dalam 2 tahun yang lepas di pusat boling midvalley..kalau la aku tau boling kat mid valley macam tuh sumpah aku tak masuk..kalau korang nak tau pusat boling kat mid valley tuh ala-ala disko..maksudnya kat sini..tempat tuh gelap..lampu yang dipasang pun juz lampu pusing-pusing yang warna warni dan dipasang muzik yang cukup kuat...that's why la aku kata macam disko..dan tengah aku n kawan-kawan syok main..alih-alih pusing belakang tak pasal-pasal nampak adegan yang menyakitkan mata..sempat lagi 2 makhluk tuh projek ringan-ringan kat belakang..masya Allah..dah makin teruk akhlak remaja-remaja kita sekarang...tanpa segan silu diorang buat..memang dah melampau sangat-sangat..kalau sekarang dah berani macam ni..10 tahun akan datang macam mana la agaknya...lu orang ada otak..lu pikir la sendiri..











says: hanya mampu berdoa semoga kita semua dilindungiNYA dan dijauhi dari sebarang malapetaka...amin...

6 comments:

Miss Sunshine said...

tiba teringat zaman ddk kat terengganu.. huhu, jenuh pusing2 cari parking kat mydin... huhu, rindu mydin lah..

hmm, pernak masuk sekali je bowling kat mid valley tu.. rasenya dalam 4 tahun lepas... lepas tu tak ingin nak main bowling kat situ lagi..

~AmyLiana8886~ said...

biasa r manusia akhir zaman..

Hana Foswana said...

mashyaAllah..mmg dasyat bebudak skrg ni~ haisshh..follow sini..:)

MissViVio said...

hm..2 la bdak2 skrg..isau pon ada..msa dpn ngara blh nmpk kat gnerasi skrg..da ilang asa malu..buat bnda yg x snonoh tnpa sgan silu.

KOMEN-KOMEN.. said...

ye ke kak?? Ya Allah....nasi baik time tu takde pihak jabatn agama dtg..kalu tak..dgn akak@ kena ujian air kencing...hehheh

Goblogz said...

laksanakan undang2 syariah jika mahu selamat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...