peNgikUt sEtiA

klik sokmo!!

Tuesday, July 28, 2009

10 oRanG@jaNda Baik...

10 orang yg sangat epi dapat g janda baik...

weekend baru ni(25-26/7/09)...kami seramai 10 orang terdiri dr esoh,nor,teas,wani,nabihah,apih,mamat,berek,nik(awek berek) g bercuti kat janda baik...konon2 gathering tuk bdk2 stamad la...walaupun juz 10org jer tapi kami seme ckp epi...best sgt2...10 orang pun umpamanye 20 orang u ol....mmg sangat2 happening...

kami bertolak dari pekeliling dlm kul11lbh cam 2 la...bkn main janji nak kumpul kul 10...bese le janji melayu kan...hehehe..masa dlm bas 2 dah happening...riuh nagn geng2 ni jer...so ni la gambo masa kitorang lam bas 2...

aku,wani n teas

esoh,nabihah n nor


dalam 45minit cam2 sampai la kami kat persimpangan bukit tinggi..kami dijemput oleh cik zaini nagn ranger..kami seme yg pepuan berebut naik nak duk kat atas ranger...hehhe...syok duk ats 2....dah la nagn fresh air dr janda baik...huh..nyaman sangat2..


sampai2 jer kami kat resort teratak pak lah kami seme sibuk memasak..menu kami ari 2 telur dadar, sardin,etok2(kutip kat lam sungai kat resort 2),sayur sawi goreng...nyum2...alhamdulilah kenyang..



pas makan kami pun mandi manda la...airnye Ya Allah sejuk giler...cam duk lam ais.....best2...tapi byk batu....air tejunnye masyaAllah tinggi giler...samapi gak kami kat air terjun pah jungle trekking...masa jungle trekking 2 macam2 dugaan....kena gigit pacat, jatuh, tergelincir...seme ada...mmg adventerous la...pengalaman yg xakan aku lupe...bkn senang wo...
letih gilez jungle trekking ni..tapi still sempat bergambo lagi..

air terjun janda baik


tibe lak mlm kami disediakan bbq yang terdiri drpd aym n ikan talapia n sedikit ikan sepat...bestnyer....ikn talapia 2 sangat la manis...fresh yg amat...best2!!
org2 yg rajin berbbq...aku rajin makan jer...hihihi..

walaupun letih bercamping disana tapi enjoy sanagt2...so rugi la bg mereka yg tak pergi 2...selain drpd dapat jumpe nagn kawan at least leh gak release tension drpd study n keje....so kawan2 lain kali kiter wak lagi neh...lain kali kiter g kat pulau lok neh...opppsss!!!

6 comments:

ayuni said...

woit kinah..behnyer mu g janda baik!!!aku da tgk fs kwn aku,yer g bukit gantang water park..best wooo..meh g kali,tp pah raya r...mu tahu dop kinah..pic paling wat aku neleh air liur,etok...wakakaka..peberet aku tu..pergh!!!kalu makan nga nasi kabu..dop pandang blakang..hahaha

pieya said...

oooo...suka nagt mu etok eh...tapi kan cikgu ayu eh..etok 2 baru kutip pah2 goreng lalu....pasir ye xkuo abih pun...tapi telan macam...abih licin...lazatnyer hingga menjilat jari...hehheee..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya bercuti ngan kwn2..masa bujangni lah kene enjoy puas2 ngan kwn..teringat masa akak blaja dulu. Puas jgk lah bercuti ngan kwn. La ni dah kawin xdapek dik..:)

nabihah said...

huhuhu..piah..jeles tgk gambo..beh gile weh..nok g lagi...erm..betol2..10 org tpi riuh mcm 20 org...

pieya said...

betul kak hanim....masa bujang enjoy puas2...pah kawin urus kuarga...hehee...tapi mmg betul2 enjoy la bercuti cam2 nagn kawan2...release tension betul...

pieya said...

2 baru sikit ltk gambo nabihah eh....kalo ltk seme abih r penuh 1 page...hehehe...lain kali kiter wak lagi neh....very enjoy it!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...