peNgikUt sEtiA

klik sokmo!!

Wednesday, July 22, 2009

sAtu HaRi Di haRi kOnVo...

alhamdulilah....16/7/2009 merupakan ari konvokesyen aku kat UDM...bermula 14-16/7/2009 konvokesyen tuk udm yg pertama pun bermula...n tuk cos aku it bermula pada 16/7 pada sidang ke5 pada sebelah pagi....so tuk aku memudahkan segala urusan konvo aku...aku n kawan2 aku termasuk la moh, a'aa, cdah n tini pegi tido kat asrama kat bilik kak ema n bilik ilah...tq 2 u ol....coz sudi kasi kami tupang tido n menghanyakan bilik korang...hahaha....mlm 15hb 2 semapt lagi kami berjalan2 kat tapak konvo 2...dan la aku try makan char kuew teow yg budok seraf 2 buat...mmm...not bad la...kat stage kat tapak konvo 2 siap de lawan band lagi 2...dasat sgh la....aku pun join tgk sekali la....mmm...xbest mana pun...nasyid2 xdok doh kot leni(kalo kusza dulu nasyid je dibenarkan n bdk laki je leh join but now......)....dalam kul 11 cam2 la kitorang pun bergerak balik ke asrama sambil jalan kaki n sambil galok2....hihihi..sampai kat bilik terus gosok baju n mandi plok...coz panas la jln jauh2...dlm kul 1pagi kitorang tido....

gambo yg kelam kabut...masing2 tgh nok berjangok lake ni...

seawal jam 6pagi kami dah bangun tuk mandi, sembahyang n bersiap2.....sampaikan breakfast pun xsempat(walaupun cdah ada bekalkan tart telur...cdah eh aku nok request ke mu wak mula tart 2...xdan nok mkn...huuhuu)....n then kami beramai2 berjalan menuju ke DABS(Dewan Al-Muktafi Billah Shah)..masa ondway 2 aku n moh sempat lagi sumbat tisu kat kasut kitorang yg mmg longgar sgt2...masa test ari 2 xlonggar...sengal tul la...time nok jangok lebih 2 r ye wak hal..pah2 kami diminta beratur kat DKU(Dewan Kuliah Utama)...Masa beratur 2 la kami sempat bergambo beramai2...Best!!



masuk dewan 2 aku bersebelahan ngan mekdah....hehee...xleh pisoh guh ngan ketak 2 sorang....hehheee...ondway nok masuk 2 sempat lagi lambai ke cik nazari....tapi xdan nok jupe nok mitok munge nagn cik...hehee....masuk lam dewan 2 wase bangga sangat2 masa ye wak perarakan graduan2 2...nagn pasang lagu semanagt yg aku wase 2 lain macam je...n then sempat lagi aku melintas kat depan n emak n opah lagi...n masa 2 aku wase terharu+bangga..akhirnye impian menjadi realiti..strategik betl tepat mok n poh duk...naik pentas amik skrol dr NC...Prof Dr Hadi..debo gok wase...debo tuk beberapa saat...
keluar dewan lagi la semangat amik gambo nagn kawan2 n family...epinyer...sian mok n poh tgu aku amik gambo...lama gok diorang terpaksa tgu...thanks mok n poh..
bunga dr ibu tersayang...terharunyer...


bersama ngan dak2 insurans

batch 2007/2008


itula serba sedikit al-kisah di hari konvokesyen aku....i'm feel very happy,proud n amazing with my graduation day....Tarikh 16/7/2009 tidak akan luperkan...setiap detik yang berlalu dihari konvokesyen aku 2....akan aku kenang sampai biler2..dan sejarah itu tak kan berulang...

11 comments:

~amy liana8886~ said...

tahniah pieya.....lawo ye konvo..pe teacher doh..hihi..

~amy liana8886~ said...

tahniah pieya.....lawo ye konvo..pe teacher doh..hihi..

Are'Ja_(",) said...

hek3...congrates.. :)

pieya said...

mekacih aja n amy...amy eh sesuai ke sy jadi teacher....ahaks...

M.K is Tun Mamat said...

happy convo.. tahniah..

pieya said...

timekasih MK...

haziQah said...

tahniah dapat knvo juga ye..sronok la tengok org knvo..x sbr nk knvo gak tp kna tgu lg 2 thn bru grad huhu

pieya said...

insyaallah haziqah...suatu hari nanti awak akn dapat rase gak...masa 2 kan bangga xusah nak cakap la...hehee...

fairuz said...

tahniah sempena konvo.. memang hapy r tgk pia dengan kwn2..hehe..

pieya said...

tq2 kanda....mmg teramat la epinyer biler dapat konvo 2...tgk la muka 2...asik senyum sokmo...heheee..

fairuz said...

kande tumpang happy..hehe.. best tgk dinda hapy..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...