peNgikUt sEtiA

klik sokmo!!

Monday, January 31, 2011

aku dah naik minyak

aku naik minyak bila minyak naik...adussss!!!apa nak jadi lening... asyik naik...naik...dan naik...tapi gaji masih tak naik-naik...tak tau la apa nak jadi...tak tahu la apa nak kata...cuma aku nak juga kata....

suatu ketika dahulu
sebelum minyak ron97 naik...aku senantiasa mengisi minyak kereta aku dengan ron97..sayang kereta punya pasal la kan...orang-orang yang terer pasal kereta cakap minyak ron97 mampu cuci enjin kereta...so aku yang buta pasal enjin-enjin kereta ni follow je la dari apa yang orang-orang terer cakapkan tu..tapi masa tu aku masih mampu lagi sebab minyak tak naik lagi..masa tuh ron97 hanya rm2.05 je seliter

waktu sekarang
aku dah tak gunakan lagi ron97..walaupun ikutkan hati nak isi..tapi ikutkan duit tak berapa nak mampu..agaknya kalo isi perut kereta aku dengan ron97 perut aku ni agaknya tak isi dengan nasi la gamaknya...macam mana nak isi...kalo dulu myvi aku full tank rm60++...tapi sekarang mahu kat rm80++...sekarang apa yang aku mampu hanya ron95 je la...huhuhu...

waktu dahulu
bebas untuk berjalan ke mana-mana..kalo hari minggu confirm akan ada jer agenda melencong di sekitar kuala terengganu (nasib baik terengganu tak ada tol..kalo tak mahu meroyan lagi aku)..langsung tak risau pikirkan minyak dalam kereta tuh...

waktu sekarang
mak suruh g kedai pun naik malas...apatah lagi nak jalan-jalan, pusing-pusing, melencong-melencong kat tempat lain..pikir beribu-ribu kali sekarang ni..tapi bukan bermakna aku kedekut bro!! tapi dalam langkah ke arah berjimat cermat...zaman taraf kehidupan tinggi ni kena la pandai-pandai berjimat cermat... kalau tak macam mana nak kawin kan..huhuhu

bila minyak dah naik..esok lusa Barang Naik la pulak..masing-masing rakyat jelata confirm akan menuding jari akan marahkan pemerintah..tapi rakyat Malaysia yang baik budi pekerti ni hanya marah-marah sayang jer...tak lama pun marah mereka tuh..bila dah dihulurkan macam-macam..terus terkatup mulut masing-masing..so next pilihanraya di melaka ni kiter tengok..kite lihat..kiter kelih...macam mana marah-marah rakyat malaysia ni...ok wait n see semua yer..

from: rakyat marhaen yang cintakan demokrasi dijalankan...jangan saman saya..saya orang tak berharta....rupa pun tak dak..









says: bila duduk dibawah pemerintahan BN...Barang sokmo Naik...huhuhu..nasib badan...


4 comments:

Cik Eliza said...

minyak oh minyak !

=.="

pieyaris said...

huhuhuhu...ingt minyak bikin wa naik minyak..naik darah..hukhuk

Firdaus Kasim said...

nasi lemak dulu RM0.20 je! kn best kalo mcm tue

pieyaris said...

dulu ngan 20sen 2 kenyang kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...