peNgikUt sEtiA

klik sokmo!!

Sunday, February 13, 2011

"Contest Aku & Lagu"



saper-saper pencinta muzik boleh la direct link dengan mengklik kan banner kat atas tuh..

tag aku untuk semua follower blog aku..

sebenarnya kalo bercakap pasal lagu ni banyak genre lagu yang aku suka..tapi untuk contest ni dengan mood nak sambut maulidur rasul esok aku nak share salah satu lagu nasyid yang menyentuh hati nurani aku..

video

lagu yang bertajuk Alangkah Indahnya Hidup Ini merupakan nyanyian dari kumpulan raihan...bagi aku lagu ni sangat-sangat feeling untuk kita hayati..lagu ridunya seorang umat kepada kekasih Allah iaitu Rasullulah S.A.W...


sama-sama kita menghayati lirik lagu ini

Alangkah Indahnya Hidup Ini
Andai dapat kutatap wajahmu
Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu

Alangkah Indahnya Hidup ini
Andai dapat kukucup tanganmu
Moga mengalir keberkatan dalam diriku
Untuk mengikut jejak langkahmu

Ya Rasullullah Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kami rindu padamu

Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya rabbi Solli alaihiwasallim
Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya rabbi Solli alaihiwasallim

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kudakap dirimu
Tiada kata yang dapat aku ucapkan
Hanya tuhan saja yang tahu
Ya Rasullullah Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kami rindu padamu

Ku tahu cintamu kepada umat
Ummati Ummati
Ku tahu bimbangnya kau tentang kami
Syafaatkan kami

Alangkah Indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu
Kan Pasti mengalir air matamu
Kerna pancaran ketenanganmu

Ya Rasullullah Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kami rindu padamu

Ya Rasullullah Ya Habiballah
Terimalah kami sebagai umatmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kurniakanlah syafaatmu

Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya rabbi Solli alaihiwasallim
Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya rabbi Solli alaihiwasallim......











says: perbanyakkan selawat untuk Nabi Muhammad SAW...Allahumma Solli Ala Muhammad

2 comments:

Noor Liana said...

Assalamualaikum
Tenkiu join contest
Gud luck
Salam maulidur rasul

pieyaris said...

waalaikummussalam....sama2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...