peNgikUt sEtiA

klik sokmo!!

Saturday, February 12, 2011

perjalanan ke klate

tarikh : 12 februari 2011
destinasi : kelate
waktu bertolak :10.30pagi


Welcome Kelantan Darul Naim at 1.30pm


sampainya di kota bharu terus pergi makan di kedai nasi ulam cikgu..memang berbaloi-baloi pergi makan kat situ sebab harganya sangat-sangat murah..lokasinya betul-betul di tengah-tengah bandar berdekatan dengan pasar siti khadijah..

menu :
nasi putih (5)
ikan keli (2)
ayam goreng (2)
ikan panggang(2)
ulam-ulaman yang berpinggan-pinggan
air bandung satu jag
tembikai
budu
belacan
total : rm 36

murah kan ?? dengan ikan keli dan ayam yang besar...sangat-sangat la berpuas hati..
kenyang alhamdulilah..


sembahyang di Masjid Muhammadi, Kota Bharu..masjid yang tak pernah sunyi dikunjungi orang ramai untuk beribadat..


kalau ke klate tak singgah di pasar siti khadijah tak sah kan..so kitorang pun singgah sekejap untuk beli buah-buahan...


sampai di tempat yang dinanti-nantikan...ke pengkalan kubor la...sempat la aku shopping mopping kat sana..punya la seronok shopping sampai tak sedar kedai dah nak tutup..nasib baiklah tak kena halau oleh tuan kedai..hihihi


dan destinasi last kami ke wakaf che yeh..last place for shopping..kitorang sampai sini masa maghrib...masa ni tak berapa rancak lagi la kat sini..diorang baru jer nak start bisnes..baru buka meja..baru letak barang-barang kat atas meja..kat sini biler lepas isyak baru rancak..kalo kat kl ada uptown ..jadi kat klate ada wakaf che yeh..memang havoc la..jadi kitorang tak lama kat situ sebab nak balik trg lak..esok kan keje..


lebih kurang pukul 12 malam kami sampai ke rumah...masing-masing dah letih..tidoooo...












says: jauh perjalanan luas permandangan...

3 comments:

arep_lockermonth said...

hehe :P selamat datang ke kelantan!

Areef Ibn Naim said...

assalamu 'alaikum...

sy suka tau jln2 kt kelate ni, wlu sy org jhr... dulu sy belaja di kelate 2 thn... baru ni sy bercuti ke sana stlh 8 thn meninggalkannya... byk betul yg dh berubah...

pieyaris said...

mmm...kelate salah satu tempat yang best tuk dilawati...meh rama2 g klate..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...